Προτάσεις / Συμβουλές

Πίνακες Ζωγραφικής: Προτάσεις για την Άνοιξη που έρχεται!

Η μέρα που ο Θεός δημιούργησε την ελπίδα ήταν πιθανότατα η ίδια μέρα που δημιούργησε την Άνοιξη.

Bernard Williams, 1929-2003, Βρετανός φιλόσοφος

H Άνοιξη ως Εποχή

Η Άνοιξη είναι μία από τις τέσσερις εποχές της εύκρατης ζώνης. Αστρονομικά ξεκινά με την εαρινή ισημερία κατά τις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο (η ακριβής ημερομηνία ποικίλει ανάμεσα στις 19 και 21 Μαρτίου), περιλαμβάνει τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο Μάιο και τελειώνει με το θερινό ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου. Στο Νότιο ημισφαίριο η εαρινή ισημερία ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και τελειώνει στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου. Στη μετεωρολογία αναφέρονται συμβατικά οι τρεις μήνες του βόρειου είτε του νότιου ημισφαίριου ως Άνοιξη, παρόλο που η πραγματική διάρκεια της εν λόγω εποχής είναι 21 Μαρτίου – 21 Ιουνίου και 21 Σεπτεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Στο Κελτικό ημερολόγιο, η Άνοιξη περιλαμβάνει τους μήνες Φεβρουάριο – Απρίλιο.

Oι Γιορτές της Άνοιξης στην Ελλάδα

Την εποχή αυτή οι άνθρωποι ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα.

Τη μεγάλη βδομάδα πηγαίνουμε στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία του Μυστικού Δείπνου, των Παθών και της Σταύρωσης του Χριστού. Όλοι νηστεύουμε και οι νοικοκυρές καθαρίζουν τα σπίτια, ζυμώνουν ψωμιά και φλαούνες. Το Πάσχα γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού μας.

Η διπλή γιορτή της άνοιξης είναι η 25η Μαρτίου, κατά την οποία γιορτάζει η Παναγία και η Ελλάδα.

Την άνοιξη οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και γελαστοί με μια διάθεση να βγουν έξω και να ξεσκάσουν!

Πίνακες Ζωγραφικής με θέμα την Άνοιξη

Συλλέξαμε 12 πίνακες ζωγραφικής από την πλούσια συλλογή της Γκαλερί Τσούκας με θέμα την Άνοιξη ή κάποια λεπτομέρειά της. Δέντρα, άνθη και καρποί, στιγμές ανεμελιάς, άνθιση, και συμβολισμοί της πιο ωραίας εποχής του χρόνου!

Μελετήστε, παρατηρήστε, βγείτε έξω για να δείτε την πραγματική άνοιξη, να ξετρελλαθείτε από τα χρώματα και τις μυρωδιές της. Επιλέξτε κάποιον από τους πίνακες ζωγραφικής μας για την διακόσμηση του χώρου σας, ώστε να υποδεχθείτε την Άνοιξη όπως της πρέπει!